Dokumenteret lufttæthed med alpha armeret dampspærresystem fra BetaPack

25. august 2020

Elindco har opnået et helt forrygende resultat på byggeriet af børnehuset Eventyrhaven på i alt 1372 m2. Resultatet er opnået ved at benytte et armeret dampspærresystem fra BetaPack, hvor dampspærre, tapes og øvrigt tilbehør passer sammen, og derved skaber den nødvendige tæthed.


Byggeriet skal overholde et skærpet tæthedskrav på 0,5 l/s pr. kvm. Elindco og BetaPack er stolte over at resultatet var helt nede på 0,12 l/s pr. kvm, hvilket aldrig er set før i et byggeri som Eventyrhaven.


”Vi bruger den samme armerede dampspærre overalt, og har i samråd med materialeleverandøren BetaPack valgt de rigtige tapes, fordi det er nødvendigt.” siger byggeleder Peter Sørensen.


"At anvende den rigtige tape til de enkelte områder, har i dette byggeri gjort en klar forskel. Vi har 3 tapetyper i vores dampspærresystem, og alle 3 typer blev her anvendt yderst professionelt af de udførende håndværkere", udtaler Jens Thomsen fra BetaPack.


Ved byggeriet er der bl.a. benyttet fleksibel PE-tape, alpha grøn tape, til detaljeløsningerne, og dem har der været mange af i byggeriet. Tapen trykkes over med en pressfix spartel og omhyggeligheden med denne omkring stolper og ovenlysvinduer har virkelig båret frugt. Derudover er der brugt lysningsfolier og vinduestape med præmonterede klæbebaner til vindueslysninger og diverse hjørneløsninger. Disse specialprodukter har givet en hurtigere montage, og været med til at sikre lufttæthed ved normalt kritiske steder i en konstruktion.


Det flotte resultat er opnået fordi BetaPack’s medarbejdere var med i både planlægningen, og i at instruere de udførende håndværkere, og netop fordi håndværkerne har været dygtige til at udføre montagen som instrueret.

BetaPack udtaler at med tæthedsmålinger fra opgaver som Eventyrhaven, kan det nu dokumenteres at anvendelsen af det pålidelige og stærke dampspærresystem fra BetaPack giver mulighed for at opnå en ekstrem lufttæthed.FAKTA om projektet

  • Komplet system med 30 års systemgaranti
  • Reduceret montagetid
  • Dokumenteret ekstrem lufttæthed
  • Stærkt samarbejde i hele værdikæden - materialeleverandør, entreprenør, projektleder og udførende håndværkere
Produkter der er benyttet

alpha armeret dampspærresystem