For Tina er emballage ikke bare emballage

Mød en medarbejder - Tina Thrane Poulsen

Emballage har flere formål – det skal både beskytte et produkt under transport, bevare produktets kvalitet, være funktionel og have et tiltalende udseende og udtryk på hylderne. Tina Thrane Poulsen ved lige præcis, hvordan man opnår alt dét i samme emballage.


Lige siden Tina Thrane Poulsen skrev sit afgangsprojekt fra Aalborg Universitet om plastemballage og blev færdiguddannet som industriel designer, har hun vidst, at hun skulle arbejde med emballage. Nu har hun siddet som emballagedesigner med speciale i pap hos BetaPack siden 2018, og det er sjældent, at der er to arbejdsdage, der er ens.


Min fornemste opgave er at designe nye emballager i bølgepap og kartonnage til vores kunder, men i løbet af en arbejdsdag sidder Tina også med mange andre opgaver.


”På en typisk arbejdsdag sidder jeg også meget med godkendelser af konstruktioner. Nogle gange laver producenter nemlig lidt om i konstruktionen, så den kører bedre på maskinerne, og så kommer den forbi mig til godkendelse, inden den færdige konstruktion kommer i produktion. Andre dage er jeg med ude ved kunder for at se, hvordan et design kører på pakkemaskinerne – og er med til at løse eventuelle problemer, der skulle opstå,” fortæller Tina.


De mange fordele ved at optimere emballage


Når Tina designer emballageløsninger, stræber hun altid efter at optimere emballagen så meget som muligt – både i forhold til logistikken og miljøpåvirkningen. Ved hjælp af palleteringsprogrammer og i samarbejde med producenter er målet at maksimere effektiviteten af emballeringen og minimere spildplads på pallerne.


Et godt eksempel er et nuværende projekt, hvor vi tester om en EB-flute kan erstattes af den noget tyndere EE-flute. Her anvender man stadig 5 lag papir, men bølgetykkelsen reduceres med ca. 25 %, og det giver flere fordele.


”Fordelene ved at bruge en EE-bølge er mange. Der kan være flere produkter på hver palle, der er færre paller, der skal håndteres internt på lageret og i produktionen, og så er der færre fragtomkostninger. Når der kan fragtes flere produkter på hver palle, gør det også, at vi kan reducere miljøpåvirkningen. Hele vejen rundt er det altså en god løsning,” uddyber Tina.


Nye projekter kræver lidt inspiration


Der er mange måder at finde inspiration til et nyt emballagedesign. Når Tina skal finde inspiration til et nyt projekt, er fremgangsmåden meget ligetil: Hun tager simpelthen en tur i de forskellige butikker og supermarkeder og kigger på alle de mange forskellige typer af emballage.


”Når jeg skal finde på et nyt design til en emballage, har jeg selvfølgelig først og fremmest fokus på, hvilken kunde jeg designer til, hvad det er for et produkt og, hvordan det skal kunne pakkes. Og når jeg har brug for lidt inspiration, er supermarkeder og butikker løsningen for mig. Nogle synes nok, det er lidt underligt, at jeg står og tager billeder af produkter og vender og drejer dem, men det er en virkelig god måde at finde inspiration på og kickstarte min kreative proces,” fortæller Tina.


Helt styr på den årlige FSC®-audit


Sidst, men bestemt ikke mindst er Tina også med til at forberede BetaPack til den årlige FSC-audit, hvor de skal kunne gøre rede for sporbarheden af de træfiberbaserede produkter, som BetaPack forhandler. En vigtig proces, som er til at sikre sunde skove, der er fulde af liv – både til gavn for nuværende og fremtidige generationer.


Vil du vide mere?


Tina Thrane Poulsen

Emballagedesigner


Email: tt@betapack.dk

Direkte: +45 6133 7004


Jens er en vaskeægte produktnørd

Mød en medarbejder - Jens Ravn Sørensen

Som uddannet speditør var det faktisk ikke planen, at Jens Ravn Sørensen skulle ende som produktspecialist hos BetaPack, men nu, godt 13 år senere, kunne han ikke forestille sig noget andet arbejde.


For Jens har jobbet som produktspecialist i byg-afdelingen mange facetter, og det kræver i den grad, at han ved meget om både selve branchen og produkterne – og som han selv siger det, så er han lidt af en schweizerkniv.


”Når man som jeg har været hos BetaPack i godt 13 år, så har man fingrene nede i det hele, og i min rolle skal jeg både vide noget om, hvad vores produkter kan og kende til de vigtigste parametre, hvis vi skal udvikle på noget. Samtidig skal jeg være dybt inde i dokumentation og bæredygtighed på vores produkter. Så ja, jeg ved meget – om meget,” fortæller Jens.


Ikke to arbejdsdage er ens


Det omskiftelige arbejde, de mange berøringsflader, videreudvikling af nuværende produkter samt nye og spændende projekter – lige præcis dét gør arbejdsugen for Jens til noget helt særligt.


”Mine arbejdsdage er meget forskellige. Jeg tager mig af tekniske spørgsmål fra både kunder og kollegaer, er med på nye projekter og videreudvikling af produkter og står for at korrekturlæse alt produktdokumentation. Jeg keder mig aldrig, og noget af det bedste ved det hele er, at jeg bliver klogere hver dag – i større eller mindre grad,” fortæller Jens.


Der er dog især ét område, der fylder meget hos Jens, og det er bæredygtighed og dokumentation. Der er nemlig større og større fokus på at kunne dokumentere og kvalitetssikre alle aspekter af et byggeri – helt ned til mindste detalje af hvert anvendt produkt. Og her kommer Jens ind i billedet med sin ekspertise og skarpe øjne for de helt små detaljer, der sørger for, at alt produktdokumentation altid er 100 % korrekt.


Altid spændende projekter i støbeskeen


For Jens er der gang i flere spændende projekter lige nu – også nogle han kan løfte sløret for.


”I et af projekterne arbejder vi med at optimere genanvendelsen af udvalgte produkter for at nedbringe CO2 og affaldsmængden så meget som muligt, selvfølgelig uden at gå på kompromis med kvaliteten. I et andet projekt er vi i gang med at udvikle nye produkter, som kræver, at vi får opbygget et helt nyt vidensgrundlag,” fortæller Jens.


De spændende projekter er én ting - det gode samarbejde er en anden. Begge dele er noget, Jens sætter stor pris på i sit arbejde som produktspecialist hos BetaPack.


”Det er rigtig fedt at være med på forskellige projekter, hvor vi arbejder sammen om at komme i mål og finde frem til den allerbedste løsning. Som teams er vi gode til at bruge hinanden, hvilket bare gør, at vi nemmere og bedre får skabt noget godt,” afslutter Jens.


Vil du vide mere?


Jens Ravn Sørensen

Produktspecialist


Email: js@betapack.dk

Direkte: +45 4697 6910

Mobil: +45 2281 8290