KRAV TIL TÆTHED I 2020

Kravene i dag er 1,0 l/s pr. m2 i blower door test. I 2020 bliver kravene yderligere skærpet til 0,7 l/s pr. m2. I 2020 er det slut med stikprøvekontrol. Alt nybyg skal blower door testes. Erfaringer viser, at næsten hvert andet hus, der i 2014 blev bygget efter 2015-kravene, dumpede.

Der har aldrig før været et krav i bygningsreglementet, hvor huset skal gennemgå en så kategorisk test ved aflevering. Består det, er der ibrugtagningstilladelse. Dumper det, har den udførende det økonomiske ansvar for udbedring af fejlene. Bagefter testes der igen, for der er ingen vej uden om en bestået test.

Dampspærre system 

Ved nybyggeri er dampspærren et af de områder, der bruges færrest penge på. Men det bliver et af de dyreste, hvis huset dumper. Samtidig er mere end 80% af omkostningerne ved montage af dampspærre lønomkostninger.


Erfaringer fra Tyskland viser, at i takt med at kravene skærpes, opnås der bedre tæthed ved brug af armeret membraner end med PE-folie.  


Bedre og hurtigere materialer tjener sig hurtigt hjem, da den reelle pris for en dampspærre først kendes når produktete er monteret.


Anvendelse af dampspærre-systemer er den eneste måde, du kan vide dig sikker på, at produkterne fungerer sammen, så du får optimal tæthed og en ordentlig garanti fra leverandøren.

BetaPack leverer komplette dampspærresystemer til den tætte klimaskærm: Dampspærre, Vindspærre, Undertag (ProClima) og Radonspærre.


BetaPack har op til 10 års genetableringsgaranti og 30 års produktgaranti

BetaPack er gennemprøvet tysk kvalitet og den bedste rådgivning på markedet.