Udvikling af pakkefolie i 100 % indsamlet genbrugsplast i samarbejde med Davidsens Tømmerhandel

BetaPack samarbejder med Davidsen Tømmerhandel om udvikling af pakkefolie i 100 % indsamlet genbrugsplast.

Det at bygge bæredygtigt skal være nemt for alle. I hvert fald hvis du spørger Davidsens Tømmerhandel, og nu sætter virksomheden et øget fokus på deres eget klimaaftryk. Med målet om at reducere virksomhedens samlede CO2-udledning med 30 % frem mod 2027 er der derfor, som led i en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, gang i flere initiativer, der skal hjælpe virksomheden i mål.


Fokus på materialespild og en cirkulær materialestrøm

Et af initiativerne centrerer sig omkring materialespild, og det er her, BetaPack kommer ind i billedet. I et tæt samarbejde med Davidsens Tømmerhandel har vi over en længere periode arbejdet på at øge mængden af genbrugsplast i pakkefolien til byggematerialerne. Et arbejde, der i den grad har båret frugt. Vi er nemlig lykkedes med at udvikle vores pakkefolie i 100 % genbrugsplast (PCR) uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller holdbarhed.


”Vores samarbejde med BetaPack har skabt værdifulde synergier i forhold til at udvikle CO2-besparende emballage af 100 % genbrugsplast, uden at dette går ud over kvaliteten, og som samtidig understøtter cirkularitet og genanvendelse,” fortæller Mikkel Bang Hedelund, bæredygtighedschef hos Davidsens Tømmerhandel.


Emballagen, der er fremstillet af indsamlet consumer-plastik, er et godt eksempel på, at det er muligt at udvikle plastemballage af høj kvalitet, der både er holdbart og har en god beskyttelsesevne. Davidsens Tømmerhandel har nu brugt den nye pakkefolie til deres byggematerialer siden februar 2023 med stor tilfredshed.


Et samarbejde med perspektiv

Byggematerialer er ofte pakket ind i beskyttende materiale, og Davidsens Tømmerhandel forbruger årligt, hvad der svarer til ca. 64,5 tons emballage. Derfor har vi i samarbejdet med Davidsens Tømmerhandel arbejdet på at reducere både mængden og tykkelsen på emballagen, hvilket vi er kommet godt i mål med. Og for at der kan bruges mindst muligt plastik, leverer vi nu rullerne med emballage i flere forskellige størrelser.


”Det har været en stor fornøjelse at samarbejde med Davidsens Tømmerhandel om udvikling af en pakkefolie som er fremstillet af 100 % genbrugsplast, hvor vi sammen tester og afprøver inden lancering i stor skala. Fedt at vores samarbejde omkring lancering af byggematerialer skaber værdifulde synergier med genanvendelse af plast til pakkefolie,” udtaler Jens Thomsen, administrerende direktør hos BetaPack.


Samarbejdet mellem BetaPack og Davidsens Tømmerhandel stopper ikke her. Tværtimod har det vellykkede partnerskab givet mod og lyst til at videreudvikle på tiltag, der skal gavne begge virksomheders ambitiøse bæredygtighedsstrategi.


”Vi finder det meget inspirerende at vi kan samarbejde om konkrete tiltag, med målbare resultater, hvor vi samtidig opnår en værdifuld læring som vi kan tage med til de kommende projekter” udtaler Jens Thomsen, administrerende direktør hos BetaPack.


Hvis du har spørgsmål om vores samarbejde med Davidsens Tømmerhandel, vores emballageløsninger eller lignende, er du mere end velkommen til at kontakte:


Emballage:

Salgschef Jonas Krog Toft på tlf. 46 97 69 06 eller mail jkt@betapack.dk


Byggematerialer:

Salgschef, Jylland: Peter Buch Nielsen på tlf. 21 28 03 68 eller pbn@betapack.dk

Salgschef, Fyn/Sjælland: Per Sohn på tlf. 30 73 93 13 eller ps@betapack.dk